maart 12, 2023

Indelen en gereedmaken van de tuin

Na een regenachtige maand waar tijdens de droge momenten gevlochten en gesjouwd werd. Is het nu eindelijk tijd voor de volgende fase. We gaan verder met het indelen en gereedmaken van de tuin.
Ook hier ervaren we de nodige “keuzestress”. Zoveel mensen zoveel meningen over wat nu de beste manier is om te beginnen.
Het uitgangspunt voor onze tuin een een weideland waar braam en brandnetel welig tierden. De grond is een vette klei die zich lastig laat bewerken.

Uiteindelijk maken we de keuze alles eerst af te dekken met karton en mest om zo de huidige bodembegroeiing een halt toe te roepen en een vruchtbare grond te creëren voor onze eigen gewassen. Al snel slaat de twijfel toe en vragen we ons af of het karton we dik genoeg is om licht en lucht tegen te houden. Als we dan ook nog eens een groot stuk landbouwplastic krijgen aangeboden gaan we overstag en bedekken hier de grond verder mee.
Het verder indelen en gereedmaken van de tuin laten we even voor wat het is.

Wel worden er 2 IBC’s gekocht. De onderste waar we onze composthoop van gaan maken. En de bovenste die als waterreservoir zal gaan dienen.

Leave A Comment

Ik accepteer de Privacy Policy