Een winkel vol handwerk.

No Trace winkel verkoopt, sinds maart 2020, vooral door ons zelfgemaakte spullen. De grondstoffen die voor deze materialen worden gebruikt zijn door ons zorgvuldig geselecteerd. Denk hierbij aan natuurlijk gelooid leer, door mij zelf zelfgemaakte buckskin of zelf gelooide zalmhuiden.

Alhoewel het vervaardigen van deze producten een hobby voor ons is en de meeste worden weggegeven geldt ook hier dat wij niet van verspilling houden. Datgene wat er in de No Trace Winkel verkocht wordt gaat dan ook weg voor een, volgens ons, heel schappelijke prijs. Het helpt ons te leren nieuwe producten te maken. Maar ook nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Het levert anderen weer een mooi cadeau op.

Steeds vaker verwerken wij ook zogenaamde totems in onze producten. Een totem is een natuurlijk of bovennatuurlijk voorwerp, wezen of dier dat persoonlijke symbolische betekenis voor een individu heeft en met wiens fenomenen en energie men zich sterk verbonden voelt.

Geen van de voor de producten gebruikte materialen is speciaal gewonnen voor het maken van dit product. M.a.w. er zijn dus geen bomen gekapt of dieren gedood puur en alleen voor deze spullen. Daar waar de spullen speciaal worden ingekocht wordt altijd gekeken naar de duurzaamheid en manier van winnen van de grondstoffen.

Verzoekjes

Wendy - No TraceDe drijvende kracht achter een groot gedeelte van de eindproducten die je in deze winkel vindt is mijn vrouw Wendy. Zij is verantwoordelijk voor de meeste buidels, omslagen, sleutelhangers en wollen producten die hier te koop zijn.

Als je een specifieke wens hebt voor een product. Bijvoorbeeld een custom variant van wat je in onze winkel hebt gezien. Of meerdere exemplaren van 1 versie. Neem dan vooral contact met haar op. Zij kijkt graag of ze je kan helpen.

Natuurlijke verzorgingsproducten

De meeste van de verzorgingsproducten in deze winkel bevatten geen toegevoegde, schadelijke stoffen en chemicaliën. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals oliën en kruiden en vaak biologisch geproduceerd. De producten zijn niet alleen beter voor jouw eigen huid en je lijf, maar ook voor het milieu.

Gewone verzorgingsproducten bevatten vaak allerlei stoffen waarvan het bekend is dat deze helemaal niet zo gezond zijn. Ook al zijn deze stoffen goedgekeurd, neem ook het zekere voor het onzekere. Er steeds meer bekend over waarom de stoffen schadelijk zijn. In veel Europese landen zijn daarom parabenen al verboden, deze stoffen zijn namelijk hormoon verstorend.

Voor alle producten die in deze winkel te koop zijn geld dat wij de minst schadelijke verkopen die wij konden vinden. Dit doet verder niets af aan de werking van deze producten.