Journal, dagboek, aantekeningen. Zomaar wat benamingen van de boekjes die ik altijd volschrijf met alles dat ik tegenkomen en de moeite van het herinneren waard vind. Een opsomming en uitleg van de kennis die ik heb verkregen, om een verblijf in de “vrije natuur” nog aangenamer te maken.
Juist dit gedeelte is voor mij persoonlijk een aantekeningen-blad. In het menu hiernaast vindt je een overzicht van de informatie die ik in de loop van de jaren heb verkregen. Op deze manier hoop ik ze overzichtelijker voor mijzelf te maken en help ik jou er hopelijk ook mee. Ik doe dit door middel van filmpjes, foto’s, links of korte aantekeningen.

Deze informatie komt uit cursussen en opleidingen die ik bij bijvoorbeeld Living by Nature en Siegurd.nl heb gevolgd. Maar zeker ook uit boeken die ik heb gelezen en gesprekken die ik met mensen heb gevoerd. Maar de meeste kennis komt toch vooral voort uit DOEN. Beginnen, ondervinden, eventueel aanpassen maar vooral DOEN.
Het kan hierbij gaan over het maken en aanhouden van een kampvuur. Het koken hierop. Maar ook het vinden van eten of het maken van een onderdak komt hier aan de orde.
Uiteindelijk hoop ik op deze manier alle wetenswaardigheden die zich in mijn journals verzameld hebben overzichtelijk weer te geven. Op deze manier leer ik weer van wat ik al geleerd heb. ;-)