januari 17, 2023

Fàilte don ghàrradh againn

Fàilte don ghàrradh againn! Oftewel: Welkom op onze tuin!

Een nieuw hoofdstuk in het boek van No Trace over duurzaamheid en een leven lang leren.

uitzetten tuintjes - Failte an ar gàrradhVandaag ben ik, Marco, aan de slag gegaan met het uitzetten van onze nieuwe kruiden- en groentetuin. Na enkele maanden van plannen maken, praten en regelingen treffen met de gemeente Lopik is het gelukt het huidige moestuin complex Wilhelmina’s Hof uit te breiden met 8 percelen van zo’n 90m3. Wij zullen er hier 4 van in gebruik gaan nemen.

Samen met Wendy en Kim (Wendy haar zus) ga ik proberen hier een zo ecologisch mogelijke groente- en kruidentuin te creëren. Wat e.e.a. helemaal leuk maakt is dat onze buren de bijen van de Benschopper Honing zijn.

Fàilte don ghàrradh againn zal in eerste instantie vooral dienen als een logboek voor onszelf. Maar voel je welkom en leer met ons mee. Maar schroom ook vooral niet om ons van tips en trucs te voorzien.

De komende tijd zullen wij vooral druk zijn met het bruikbaar maken van de grond. We zullen dit doen door eerst een laag onbedrukt karton aan te brengen en deze te bedekken met mulch en mest. Op deze manier zetten wij de huidige bodembegroeiing om in een voor ons plant-bare situatie. Zonder hiermee meteen al het leven dat er al in de bodem aanwezig is te verstoren. Daarnaast zullen wij er een behoorlijke klus aan krijgen om deze zware kleigrond te transformeren naar gemakkelijker bruikbare aarde.

Leave A Comment

Ik accepteer de Privacy Policy