juli 23, 2022

Vilten en Vollen @Siegurd.nl

Vandaag mochten wij voor Siegurd.nl onze workshop Vilten en Vollen geven. Tijdens onze workshop nemen we je mee door de geschiedenis van de wol. En maak je kennis met een hoop van de toepassingen.

We leren je waar je op moet letten als je een ruwe vacht aanschaft. En leren je te beoordelen voor welke bewerkingen deze het meest geschikt is. Daarnaast laten we je ook kennis maken met enkele van deze bewerkingsmethoden. Maar ook de eindproducten hiervan zoals kaardvlies, naaldvlies en lontwol. We laten je zien hoe je deze zelf kunt maken vanuit de ruwe vacht of waar je op kan letten als je ze kant en klaar aanschaft.

Maar het grootse gedeelte van de workshop ga jij natuurlijk zelf aan de slag met vilten en vollen. We streven er naar dat iedereen met een afgemaakt werkstuk naar huis gaat.

vilten en vollenOmdat het, vanwege de vakanties, een heel kleine groep betreft hebben wij besloten om ook vachtvilten aan het aanbod toe te voegen. Daar werd door 1 van de deelnemers dankbaar gebruik van gemaakt. Zij had namelijk van thuis de “opdracht” meegekregen een stoer vachtdeel voor aan de muur te vilten. Volgens ons is dat prima gelukt!

De andere enthousiaste deelnemers gingen naar huis met fraai gekleurde omslagen voor hun A5 notitie boekje.

We zijn alweer druk aan het kijken of we in september nog een plekje in de agenda’s kunnen vinden om nog een workshop vilten en vollen te verzorgen. Mocht dit niet lukken dan gaat het volgend jaar zeker gebeuren. We zullen dan 2 workshops aan gaan bieden. Één die volledig in het teken zal staan van het vilten van een vacht(deel). Bij de andere heb je de keuze tussen het vilten van een omslag, een vogel pluk huisje of een paar gevilte sloffen.

Rest ons nog een DANKJEWEL aan Siegurd.nl voor de vraag en Zizo Label voor het beschikbaar stellen van het atelier.