februari 13, 2022

Van vacht tot draadje

Gisteren hadden wij het geluk dat we bij Bregje, van Studio Spintol, ook de laatste etappe van onze reis ‘van vacht tot draadje’ mochten leren.

Van vacht tot draadje - No TraceDat wij bij No Trace veel met wol en vachten werken is geen geheim. Wij kopen de vachten zelf in, schonen de wol, kaarden deze en gaan aan het vilten. De reis naar het bekende bolletje wol hebben wij, tot gisteren,  nog nooit , succesvol, gemaakt.

In drie uur tijd kregen wij een gedegen uitleg over spinnen met een Turkse en een Top Whorl spintol. Als leuke bonus krijg je ook de Top Whorl spintol, waarop je e.e.a. geleerd hebt, mee naar huis. Daarnaast heeft Bregje ook haar eigen atelier waar de van de mooiste houtsoorten even mooie spintollen en andere wolbewerking gereedschappen maakt. Ook hier wordt gebruik gemaakt van het het principe dat alles  (her)gebruikt kan worden. Iets dat wij bij No Trace ook altijd nastreven. Neem vooral een kijkje in haar winkel.

Vooral Wendy ziet al een hoop mogelijkheden met haar nieuw verworven kennis. Nu de basale kennis ‘van vacht tot draadje’ is opgedaan wordt het tijd deze in de praktijk te gaan brengen. Door heel veel te experimenteren met en combineren van alle opgedane kennis zullen er binnenkort weer nieuwe creaties verschijnen.

Op het gebied van vilten zijn ondertussen al workshops in de maak, daarnaast komt ook een leuke en leerzame workshop over wat je dan kan doen met al die opgedane viltkennis.