april 18, 2021

Salix Moon Apothecary

Salix Moon Apothecary, een mooie toevoeging naast Wilma Naturprodukter. Ik heb Louise en Max zo’n 2 jaar geleden leren kennen tijdens de Wilderness Gathering. Daar maakte ik ook kennis met hun producten. Louise is de drijvende kracht achter dit mooie integere merk.

Ondertussen ben ik zelf al heel wat baardoliën maar ook andere producten verder en zijn we in gesprek om te kijken of wij, en onze winkel, ook wat voor Salix Moon Apothecary kunnen gaan betekenen.

Natuurlijke botanische huidverzorging en kruidencreaties met de hand gemaakt van planten en bloemen, in kleine batches, door een maanheks. Is de omschrijving die zij zelf aan hun merk en producten geven.

Neem ook eens een kijkje op hun Facebook  en Instagram pagina.

Het ontstaan van Salix Moon Apothecary

Louise vertelde ooit:

“In 2014 maakte ik kennis met de wondere wereld van het foerageren en was meteen geboeid. Ik werd aangetrokken door het zelfvoorzieningselement. Omdat ik een beperkt budget had met beperkte toegang tot buitenruimte om zelf planten en kruiden te verbouwen. Was het geweldig om meer te weten te komen over de overvloed aan voedselrijke planten die om ons heen groeien.

Foerageren voelde als een zachte manier om te ontsnappen aan het snelle moderne leven. Om een langzamer, bewuster leven te omarmen. Meer verbonden met de natuur, met de seizoenen en met onze voorouders. Na verloop van tijd raakte ik steeds meer gefixeerd op de geneeskrachtige planten die in onze heggen en wilde ruimtes groeien. Ik was gefascineerd door hun rijke geschiedenis, de magische folklore, rituelen en bijgeloof die hen omringen.

Hoe meer ik leerde, hoe meer ik diep respect voelde voor onze plantaardige bondgenoten en een sterke band met de natuur. Ik begon al snel te experimenteren met botanische mengsels en remedies te maken voor mezelf en mijn familie. Ik herinner me dat ik me destijds gefrustreerd voelde door het gebrek aan natuurlijke en plasticvrije huidverzorging. Hierdoor concentreerde ik me meer op kruiden en oliën voor de huid. In 2017 veranderde dit organisch in een klein project dat ik Salix Moon Apothecary noemde.

Salix Moon Apothecary is geboren uit mijn liefde en respect voor de natuurlijke wereld en de behoefte om er verbinding mee te maken en ermee te experimenteren. Het was een manier om creatief te worden met de natuur en mijn verliefdheid op kruiden te combineren met mijn liefde voor vintage design, botanische illustratie en het maken van drankjes. Met een achtergrond in grafisch ontwerp voelde ik me gedwongen om mijn project tot een merk te maken. Ik vind troost in het maken van kunst en geniet van alle creatieve elementen die gepaard gaan met het werk van een apotheker.

Naarmate Salix Moon is gegroeid, werk ik vaak samen met mijn partner Max. We maken samen producten en organiseer ik af en toe workshops en foerageerwandelingen. In de toekomst hopen we meer evenementen binnen de gemeenschap te doen en creatieve manieren te verkennen om de natuur in ons dagelijks leven te integreren om gezondheid, welzijn en zelfzorg te bevorderen.”