april 6, 2021

Faith in Nature

Net terug van het eerste “weekend” Faith in Nature. Deze relatief nieuwe jaaropleiding van Living by Nature is volledig geschreven door Willow Lohr en wordt door haar en Katrien Leemen gegeven. Weekend tussen aanhalingstekens omdat deze versie van de opleiding op maandag en dinsdag plaatsvind.

Faith in Nature - drum

photo by: Living by Nature

Tijdens deze jaaropleiding nemen zij ons mee terug naar de natuur. Het is een reis waarin we ‘oude kennis’ oefenen en leren, zoals natuurvaardigheden, rituelen, omgaan met elementen, hand-ambachten, traditionele manieren om je eigen balans te behouden en rust te vinden. Daarin ga ik onder andere een toolkit maken met mijn eigen persoonlijk sjamaans gereedschap die mijn spirituele vaardigheden en mentale weerbaarheid behouden. Deze opleiding is vooral gebaseerd op animisme. Animisme (Latijn anima = ‘geest’, ‘ziel’) is het filosofisch, religieus of spiritueel concept waarbij zielen of geesten niet alleen bestaan in mensen en dieren, maar ook in planten, stenen of natuurlijke fenomenen zoals donder en geografische zoals bergen en rivieren.

De Faith in Nature lesstof

Dit weekend zijn we ons gaan verdiepen in de planten. Planten in de ruimste zin van het woord. Op bezoek bij de plant. Denk daarbij aan het echt verdiepen in een enkele plant en zijn omgeving. Maar ook waar je deze plant voor kan gebruiken, en hoe je dat op een verantwoorde manier kunt doen.

Ik ga niet heel diep in op al het geleerde en zal hier zeker geen verslag van de lesdagen doen. Ik ben nog aan het leren en heb deze wijsheden nog lang niet onder de knie. Een te gedetailleerde beschrijving zou geen recht doen aan datgene Willow en Katrien aan ons proberen te leren.

De volgende jaargang start in november van dit jaar en is onder andere via DEZE LINK te boeken. Voor alle vragen en de bijbehorende antwoorden neem je het gemakkelijkst direct contact op met Living by Nature door HIER te klikken.