mei 9, 2020

Boeken

Boeken, ik hou ervan!

Ze kunnen zoveel verdieping geven bij de vaardigheden die jij je eigen probeert te maken. Tijdens of na elke les of opleiding bij bijvoorbeeld Living by Nature of Siegurd.nl vraag ik aan de instructeur op zij me nog boeken aan kunnen raden. Vooral die het onderwerp waarover wordt lesgegeven behandelen. Boeken zijn voor mij nooit een substituut voor een goede les of het proefondervindelijk leren van een vaardigheid.

Er is natuurlijk ook nog The Bushcraft Journal Magazine, altijd een zeer welkome bron van inspiratie. Filmpjes van YouTube vind ik om de zelfde redenen interessant. Ook Covid-19 heeft blijkbaar zijn goede kanten. Dit heeft ons veel interactie op bijvoorbeeld Facebook gegeven. Een groep als Bushcraft: ambachten, vaardigheden en technieken waar streaming videos te zien zijn en je live vragen kan stellen aan gerenommeerde instructeurs.

Boeken zoals Stone, Bone , Antler and Shell of Sinews of Survival zijn schattenkamertjes op zich. Deze laatste twee spelen ene grote rol bij alles wat ik mijzelf de laatste drie jaar heb aangeleerd.

Op dit moment probeer ik steeds meer kennis te vergaren over bomen. Hierbij komen de verschillende determinatieboeken weer erg goed van pas. Ik heb me er de laatste jaren over verbaasd wat ik hier allemaal nog niet over weet. Of om het anders te verwoorden hoe verschrikkelijk veel hierover te leren is.

Maar ook als een geweldige bron van ontspanning. Neem bijvoorbeeld het boek Het Verborgen Leven van Bomen van Peter Wohlleben waarin je op een relaxte manier word meegenomen onder de grond. Deze Duitse boswachter introduceert je in een nieuwe wereld. In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen.

In de komende tijd zal ik gaan proberen een overzicht aan te leggen van door mij aangeraden boeken op deze site en op sociale media.