minced collops foto

Minced Collops

Marco
Minced collops is een gemakkelijk en snel te bereiden (gedeelte van een) gerecht. Een collop is een stukje vlees. Dit vlees kan afkomstig zijn van verschillende dieren. Voor de Schotten was dit vaak afsnijsle van een eigen of gejaagd dier.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Brits, Schots
Porties 4 porties
calorieën 300 kcal

Equipment

  • 1 Dutch Oven
  • 1 Mes
  • 1 Snijplank
  • 1 Spatel

Ingrediënten
  

  • 500 gram Gehakt
  • 3 deciliter Bouillon
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 1 eetlepel Havermout
  • 2 kleine Uien fijngesnipperd
  • 1 eetlepel Boter

Instructies
 

  • Verhit de boter in een pan en voeg de fijngesnipperde uien toe. Back de uien tot deze licht beginnen te verkleuren.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul en rondom bruin.
  • Voeg, al roerend, de havermout toe.
  • Als de havermout goed door het mengesel is opgenomen kun je langzaam de bouillon toevogen. Denk nu de pan af en laat dit een half uurtje rustig pruttelen.
  • Voeg vlak voor het opdienen de Worcestershire sauce toe en roer deze goed door.

Notities

Deze minced collops werden vaak geserveerd met geroosterd brood, aardappelpuree, of gekookte eieren.
Bron: A taste of Scotland in food and pictures by Theodora Fitzgibbon
Trefwoord Brits, Gehakt, Havermout, Schots, Dutch Oven