februari 3, 2021

Werkplaats

I’ve got a feeling twenty-one is going to be a good year…

Zong Pete Townsend al in 1969 en aan die gedachte houd ik me maar vast. Een voor mij heugelijk moment is dat ik eindelijk de sleutel in ontvangst heb mogen nemen van mijn werkplaats. Vlak achter mijn huis en, voor nu, alle ruimte die ik altijd gewenst heb.

Eindelijk een plek om al die projecten te starten die al zo lang door mijn hoofd zwerven. Een werkplaats om huiden te looien, wol te vilten, lepels en kuksa’s te maken. Maar vooral het niet te hoeven wachten tot het mooi weer is. Zeker ook het niet alles weer op hoeven ruimen omdat de tuin te klein is om alles te laten staan en het werk roept.

Doel van de werkplaats

Is een plek waar we nog meer leuke spulletjes kunnen maken die uiteindelijk, wel een keer, in de winkel zullen eindigen.

Maar vooral een plekje om te leren en experimenteren. Ik heb het geluk gehad de laatste jaren verschrikkelijk veel te mogen leren. Deze werkplaats geeft, letterlijk en figuurlijk, de ruimte om hier verder in te groeien en echt te leren. Van het kopiëren en uitvoeren van de instructies naar het kunnen beredeneren, echt begrijpen en spiergeheugen ontwikkelen.