mei 26, 2022

Schaapscheerder Floor

Vandaag hebben wij het geluk Schaapscheerder Floor te mogen ontmoeten. Van Joke, van wie wij vorig jaar ook een paar vachten mochten overnemen, kregen wij te horen dat haar schapen vandaag uit de wol zouden gaan. Omdat wij erg onder de indruk zijn van de manier waarop zij haar vachten aanbiedt. Maar ook van de manier waarop deze geschoren zijn, nemen we deze uitnodiging graag aan.

Het is mooi om te zien hoe Schaapscheerder Floor, de rust zelve, de tijd neemt om de schapen te scheren en inspecteren. Één voor één worden de dames en heer (hamel) vakkundig uit hun wol geholpen.

Ondertussen deelt Schaapscheerder Floor alle informatie die hij geleerd heeft over schapen. Hierdoor worden er heel leuke en vooral interessante gesprekken gevoerd. Ook de één-tweetjes tussen Joke en Floor zijn leuk en leerzaam. Ook Joke heeft als herderin – schapenhoeden trainster traditionele stijl – paraveterinair een hoop kennis en ervaring opgedaan. Iets waar wij graag de vruchten van plukken.

Het is erg interessant om te zien welke invloeden leeftijd, voeding en gezondheid op een vacht kunnen hebben. Door de jaren heen heeft vooral Wendy heel wat vachten door haar handen laten gaan. Waarbij er natuurlijk genoeg dingen opvallen. Nu was er een mooie gelegenheid antwoorden bij deze vragen en opmerkingen te vinden. Hierdoor hebben wij vandaag weer een hoop kennis opgedaan die we in onze producten en onze workshops graag met jullie delen.

Zien we jullie aankomende zaterdag, 28-05-2022, op de braderie in Vianen? Of op de Hoge Veluwe bij Otterlo op zaterdag 04-06-2022. Wij staan daar weer met een standje vol zelfgemaakte wol producten.