\n\n\n
No Trace website header logo
Salix Moon Apothecarry - No Trace

Salix Moon Apothecary maakt handgemaakte natuurlijke botanische huidverzorging en kruidencreaties van planten en bloemen. Dit gebeurt, in kleine batches, door een maanheks. Een passende omschrijving die zij zelf aan hun merk en producten geven. Tevens een mooi en duurzaam bedrijf gerund door twee idealistische mensen.

Ik heb Louise en Max zo’n 3 jaar geleden leren kennen tijdens de Wilderness Gathering. Daar maakte ik ook kennis met hun producten. En ik ben nog altijd een groot fan.

Zelf ben ik een fervent gebruiker van hun baardolie. The Huntsman is mijn favoriet.
Het ontstaan van Salix Moon Apothecary

Louise, de drijvende kracht achter deze producten vertelde ooit:
Foerageren

“In 2014 maakte ik kennis met de wondere wereld van het foerageren en was meteen geboeid. Ik werd aangetrokken door het zelfvoorzieningselement. Omdat ik een beperkt budget had met beperkte toegang tot buitenruimte om zelf planten en kruiden te verbouwen. Was het daarom geweldig om meer te weten te komen over de overvloed aan voedselrijke planten die om ons heen groeien.

Foerageren voelde als een zachte manier om te ontsnappen aan het snelle moderne leven. Om een langzamer, bewuster leven te omarmen. Ook meer verbonden met de natuur, met de seizoenen en met onze voorouders. Hierdoor raakte ik steeds meer gefixeerd op de geneeskrachtige planten die in onze heggen en wilde ruimtes groeien. Ik ben gefascineerd door hun rijke geschiedenis, de magische folklore, rituelen en bijgeloof die hen omringen.
Respect

Hoe meer ik leer, hoe meer ik diep respect voel voor onze plantaardige bondgenoten en een sterke band met de natuur. Daardoor begon ik al snel te experimenteren met botanische mengsels en remedies te maken voor mezelf en mijn familie. Ik herinner me dat ik me destijds gefrustreerd voelde door het gebrek aan natuurlijke en plasticvrije huidverzorging. Hierdoor concentreerde ik me meer op kruiden en oliën voor de huid. In 2017 veranderde dit organisch in een klein project dat ik Salix Moon Apothecary noem.
Liefde

Salix Moon Apothecary is geboren uit mijn liefde en respect voor de natuurlijke wereld en de behoefte om er verbinding mee te maken en ermee te experimenteren. Het was een manier om creatief te worden met de natuur en mijn verliefdheid op kruiden te combineren met mijn liefde voor vintage design, botanische illustratie en het maken van drankjes. Met een achtergrond in grafisch ontwerp voelde ik me gedwongen om mijn project tot een merk te maken. Ik vind troost in het maken van kunst en geniet van alle creatieve elementen die gepaard gaan met het werk van een apotheker.

Naarmate Salix Moon Apothecary is gegroeid, werk ik vaak samen met mijn partner Max. We maken samen producten en organiseer ik af en toe workshops en foerageerwandelingen. In de toekomst hopen we meer evenementen binnen de gemeenschap te doen en creatieve manieren te verkennen om de natuur in ons dagelijks leven te integreren om gezondheid, welzijn en zelfzorg te bevorderen.”

Titel

Ga naar de bovenkant