april 18, 2021

Living by Nature Sociale Media berichten

Vanaf vandaag begin ik met het schrijven van berichten voor de sociale media kanalen van Living by Nature. Alle teksten voor deze berichten zijn van mijn hand. De foto’s komen uit de archieven van Living by Nature. Deze zijn of zelf gemaakt, gekocht of gedoneerd door studenten, vrienden en/of bekenden voor gebruik op sociale media. De naam van de maker is, waar mogelijk, op de foto vermeld. Deze berichten zijn te herkennen zijn aan de categorie: “Living by Nature Blog”.

Ook op mijn eigen pagina’s deel ik deze berichten. Ten eerste ben ik namelijk van mening dat deze mooie inzichten bevatten in de theorieën en levenswijze die No Trace aanhangt. Verder geloof ik er in kennis te verspreiden en hier over te praten. Nieuwe inzichten te verzamelen en hier weer uit te leren.

Living by Nature Sociale Media berichten schrijven is voor mij, naast de boek aanbevelingen op de site precies het duwtje dat ik nodig had om weer te gaan bloggen en mijn kennis te delen. Kennis behoud door het te delen is al eeuwen lang dé manier. Dit begon bij het kampvuur waar ‘s avonds de overleveringen plaatsvonden, via het oude schrift naar de sociale media van nu. Een van de grote problemen nu, vind ik, is dat het vroeger duidelijker was/leek via de kennisdragers waren en welke waarde je hier aan toe kon kennen. Tegenwoordig lijkt iedereen een expert en lijkt iedereen de echte kennis in pacht te hebben. Ik ben van mening dat niemand geboren is met de kennis die we nu hebben. Iedereen leert  elke dag weer bij en/of komt tot nieuwe inzichten.

Schreef ik op twee dagen na 1 jaar geleden. Ik had toen zeker niet kunnen denken dat Covid-19 zo’n impact zou hebben. Nu bijna een jaar later pak ik de draad gewoon weer op.