Looking at Indian Art of the Northwest Coast - No Trace Boek Aanbevelingen
Gedurfde, inventieve inheemse kunst van de Northwest Coast onderscheidt zich door zijn verfijning en complexiteit. Het is ook samengesteld uit in principe eenvoudige elementen die, geleid door een rijke mythologie, beelden van opvallende kracht creëren. In Looking at IndianArt of the Northwest Coastworden de elementen van stijl geïntroduceerd; de mythen en legenden die de motieven vormen worden geïnterpreteerd; de stilistische verschillen tussen de belangrijkste culturele groeperingen worden gedefinieerd en geïllustreerd. Raven, Thunderbird, Orka, Beer: alle…

Looking at Indian Art of the Northwest Coast

Gedurfde, inventieve inheemse kunst van de Northwest Coast onderscheidt zich door zijn verfijning en complexiteit. Het is ook samengesteld uit in principe eenvoudige elementen die, geleid door een rijke mythologie, beelden van opvallende kracht creëren.

In Looking at IndianArt of the Northwest Coastworden de elementen van stijl geïntroduceerd; de mythen en legenden die de motieven vormen worden geïnterpreteerd; de stilistische verschillen tussen de belangrijkste culturele groeperingen worden gedefinieerd en geïllustreerd. Raven, Thunderbird, Orka, Beer: alle traditionele vormen zijn hier, behendig geanalyseerd door een professionele schrijver en kunstenaar die een diep begrip van deze krachtige cultuur heeft.