november 27, 2021

🌲Winter komt eraan!🌲

De winter komt eraan! En met een beetje geluk wordt het er eentje waar je o.i.d. ingesneeuwd raakt ;-).

Vandaag heb ik eindelijk mijn pakketje met 3kg berkenbast en sparrenwortel ontvangen.
Gekocht van de getalenteerde Светлана Коренева. Eindelijk de juiste materialen om mee aan de slag te gaan.

Alle voorbeelden in dit boek zitten al heel lang in mijn hoofd.

Geborgd door de kennis die ik de afgelopen maanden heb kunnen opdoen tijdens de Berkenbast 5-luik van SIEGURD.NL is het nu tijd om hierop in te spelen. Wie weet pakken sommige werken wel zo goed uit dat je ze in de winkel tegenkomt.

De winter komt eraan en daarmee veel leuke leermomenten en nieuwe producten voor thuis en eventueel onze winkel.

Sinds ik tijdens de jaarlijkse training en later tijdens de instructeursopleiding van Living by Nature leerde welke prachtige objecten je kunt maken van sparrenschors en sparrenwortels, was ik gefascineerd. Toen ik later bij Siegurd de berkenschors ontdekte, ging er een andere wereld voor me open.

De vele lagen van de berkenschors bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden. Voor elke laag van dit materiaal is er een doel. Bedenk bijvoorbeeld dat er stammen zijn/waren die hele kano’s maakten van deze schors. Let wel, het gaat je niet lukken met de berken die we in Nederland tegenkomen. Hiervoor heb je bomen nodig die in koudere klimaten groeien. Door het koude klimaat vormt zich rond de boom een dikkere schors dan die we in Nederland tegenkomen.